Tornar a votar

Au, idò, ja les tenim aquí. Cap candidat no ha obtingut els suports necessaris per a ser investit president del Govern espanyol i, en conseqüència, el proper 26 de juny hi tornarà a haver eleccions a les Corts espanyoles; un fet insòlit en aquesta segona restauració borbònica. 

No em disgusta gens votar, ans el contrari. Trob que s’hauria de votar més sovint i moltes més qüestions, més enllà dels representants institucionals: consultes populars, referèndums… Però em fa mandra tornar a rebre la mateixa propaganda electoral de fa un parell de mesos, amb les mateixes cares, amb les mateixes promeses.

No és només una qüestió d’estalvi de la despesa pública, que també ho és en part, sobretot quan en nom de l’austeritat ens han retallat tants de drets. És que estic saturat de propaganda: no han fet altra cosa d’ençà que es varen convocar les anteriors eleccions al Congrés i al Senat. Massa tacticisme, massa postureig. 

Crec que l’encertarà aquell partit polític que sigui mesurat en el desplegament de la campanya electoral. Diria que aquesta vegada fins i tot serà contraproduent empaperar massa els carrers i les places amb cartells i pancartes. I també serien més creïbles aquells qui, a més de donar la culpa als altres, facin també un poc d’autocrítica.    

Perquè els ciutadans podem tornar a votar, és clar. Però allò que ha mancat fins ara és capacitat de diàleg i llegir bé els resultats. Han fallat els polítics, no l’electorat.

*Article publicat a la revista Sa Plaça.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s