De rondes i rondalles

Inca necessita fer una política activa per millorar alguns aspectes de la seva mobilitat, fer-la més fluïda, més sostenible, més democràtica. En aquest sentit, l’any 2009 l’Ajuntament d’Inca va encarregar a la consultoria de transport Cinesi l’elaboració d’un Pla de mobilitat urbana sostenible, un document molt interessant que des d’aleshores resta guardat al fons d’un calaix.

Una de les qüestions que planteja el Pla de mobilitat sostenible és la creació d’una xarxa de carril-bici. De fet, l’any 2009 també es va redactar un Pla integral de bicicletes públiques d’Inca, que va córrer la mateixa sort que el Pla de mobilitat, tot i que en els darrers anys ha estat una demanda social important, especialment des de les Apimes del municipi.
image
I també s’han posat a l’agenda polítiques accions encaminades a democratitzar l’ús del’espai urbà i a desenvolupar una mobilitat més sostenible, com ara la xarxa de camins escolars i, en un sentit més ampli, la ciutat dels infants.

Tanmateix, un dels projectes més importants  és el de la ronda nord, dibuixada al Pla general d’Inca des de l’any 1987, que és, juntament amb el Teatre Principal i el soterrament del tren,  un dels temes més recurrents de la política inquera de les darreres dècades.

Sobre aquesta qüestió, hem sabut aquests dies que el Consell continua amb el mateix model de via que proposava el PP quan governava a l’Ajuntament d’Inca i a la institució mallorquina. Comença a ser hora de treure projectes endavant i que es noti el canvi polític pel qual va apostar la ciutadania a les darreres eleccions.

*Article publicat a la revista Sa Plaça.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s