El Barça, Netflix i John Wayne

* Article publicat a la revista ‘Sa Plaça’.

La setmana passada el Barça es va enfrontar al BATE Borisov en la lliga de Champions. El partit es podia veure en obert per TV3 i per Antena3. Però, això només va ser possible al Principat. Lamentablement, a les Illes Balears no tenguérem  l’oportunitat de veure la transmissió per TV3 i poder escoltar els comentaris en català. Ni en blaugrana, hi afegiria.

Aquest fet em va fer tornar a la memòria l’acte que l’OCB va organitzar l’any 2007 al Palau Municipal d’Esports d’Inca sota el lema “Volem veure TV3. Festa pel futbol en català”. Avui podríem tornar a fer la mateixa reivindicació.

Del 2007 ençà, l’oferta televisiva ha augmentat considerablement però paradoxalment els canals en llengua catalana han anat minvant. A les Illes Balears, a més del tancament de Televisió de Mallorca, hem perdut la recepció del Canal33 i del 3/24. I tampoc no hem pogut veure mai el canal Esport3, el canal de Televisió de Catalunya dedicat als esports que va començar a emetre l’any 2011.

També aquest dies ha arribat a l’Estat espanyol Netflix, el proveïdor més gran de televisió per internet del món. I, de moment, ho fa sense oferir continguts en català, la qual cosa és decebedora i preocupant.

I mentrestant, a IB3 John Wayne continua xerrant en castellà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s