Qui diu que el “Dimecres Bo” no es pot fer?

Enguany, el batle d’Inca no vol permetre que la revetla del Dijous Bo se celebri com s’ha fet els darrers anys, això és, amb envelats, música i barres als carrers més cèntrics de la ciutat. Diu que actua d’aquesta manera per complir estrictament les ordenances perquè un veïnat li ha posat una demanda judicial per prevaricació.

D’entrada, el batle hauria de fer complir les ordenances sempre, tant si li posen una querella com si no. Però anem a pams i remuntem-nos a l’origen d’aquesta situació.

L’agost del 2011, l’Ajuntament d’Inca va modificar l’ordenança municipal sobre les instal·lacions i els usos a les vies i espais públics per regular l’horari de les terrasses que, a partir d’aleshores, han de tancar a les 00 hores del vespre. El juliol del 2012, es va tornar a modificar l’ordenança per tal d’allargar l’horari de les terrasses fins a les 1.30 hores de la matinada els divendres i dissabtes d’estiu.

Certament, aquesta nova regulació, no contempla aquelles jornades de celebració en les quals, tradicionalment, s’ha fet festa a la via pública més enllà de les 1.30 hores de la matinada, com ara la revetla del Dijous Bo o la Nit de Nadal.

Tanmateix, aquesta problemàtica té diverses solucions. Una d’elles és modificar l’ordenança municipal per tal d’introduir aquestes celebracions excepcionals. No oblidem que és una ordenança que ha fet el propi Ajuntament!

Demà, el grup municipal MÉS per Inca proposarà al Ple de l’Ajuntament que aprovi AQUESTA MOCIÓ. Si hi ha voluntat política, la celebració de la revetla del Dijous Bo podrà dur-se a terme com s’ha fet els darrers anys.

Una altra cosa és que no ho vulguin fer i tot siguin excuses. Demà votarem i en sortirem de dubtes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s