El nou conveni amb SFM

baixador_CR

El ple de l’ajuntament d’Inca, amb el vot favorable del grup del Partit Popular, ha acordat aquest matí signar un convenir amb Serveis Ferroviaris de Mallorca per tal de cedir-los l’immoble de l’antic magatzem del tren i d’assumir la gestió dels aparcaments de la plaça Antoni Mateu. Al meu entendre, aquest acord no és gens favorable als interessos de l’ajuntament i dels ciutadans d’Inca i així ho he manifestat en diverses ocasions.

D’entrada, s’ha de tenir present que fins ara hi havia dos convenis entre l’ajuntament d’Inca i la conselleria de Mobilitat (amb SFM i Consorci de Transports de Mallorca) que el Govern incomplia. I que, des de l’any 2012, hi havia acords unànimes del ple de l’Ajuntament d’Inca emplaçant el Govern a complir la seva part del conveni en ambdós casos. Però, en comptes de defensar els interessos municipals, el batle d’Inca ha signat un nou conveni que eximeix el Govern de les seves obligacions.

Així les coses, resulta que, fins avui, SFM havia de mantenir obert l’aparcament de la plaça Antoni Mateu i, amb al nou conveni, l’ajuntament assumeix les despeses del seu manteniment i en cedeix 12 places d’aparcament a SFM. Per si això fos poc, l’Ajuntament d’Inca s’encarregarà del manteniment i la neteja de tot l’entorn de l’estació, inclosos els jardins, els passos de vianants i de vehicles, la plaça… Vaja negoci!

I, tanmateix, per fer això l’Ajuntament d’Inca no necessita firmar cap nou conveni. L’immoble és municipal i, denunciant el conveni incomplert, recuperaria la seva gestió, a canvi de res!

A més, en contraprestació (???), l’Ajuntament cedeix a SFM l’immoble de l’antic magatzem del tren per 50 anys!!!! I, per més inri, resulta que aquest immoble ja estava cedit al Govern perquè hi fessin una oficina d’informació del transport a canvi que també hi destinassin un monitor per a donar informació turística del municipi. El Govern, incomplint la seva part del conveni, va tancar l’oficina d’informació i ara, com a recompensa, el batle d’Inca li cedeix tot l’edifici a canvi de res.

I mentre el batle d’Inca fa aquests regalets a SFM, aquesta empresa pública tanca l’accés del tren de la barriada de Crist Rei.

De veres, no sé que hi guanya l’Ajuntament d’Inca amb aquest conveni.

One thought on “El nou conveni amb SFM”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s