I, a la fi, Son Bordils!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Son Bordils és una de les possessions més emblemàtiques del municipi d’Inca. Tot i ser un element catalogat, d’uns anys ençà, les cases de Son Bordils es troben en un estat de conservació deplorable. Al llarg d’aquest temps, des de la nostra formació (com a PSM, BLOC o MÉS) hem instat la propietat i les institucions a actuar per tal que aquest patrimoni tan important no desaparegui.

Record que el maig del 2008, amb motiu de la proposta d’agermanament entre els municipis d’Inca i Bordils, ja vaig posar aquest tema sobre la taula a una Comissió Municipal de Cultura. I que, una setmana després, presentàrem una moció al ple municipal en la qual instàvem el batle d’Inca a dictar una ordre d’execució al respecte. També Antoni Alorda, com a representant de l’agrupació local, sol·licità en aquelles dates la intervenció del Consell de Mallorca, que va fer un informe determinant.

Han estat molts d’anys d’insistir i de dur a terme tot tipus d’iniciatives, però avui, a la fi, hem conegut que, de manera immediata, es duran a terme les obres de desenrunament i estabilització de les cases de Son Bordils. I, tot i que arribar fins aquí ha costat més del que hauria estat raonable, es tracta d’una bona notícia que esperàvem des de feia massa anys.

No puc amagar la meva satisfacció, que compartesc amb totes aquelles persones que han contribuït a fer possible aquesta fita. Celebrem-ho perquè, novament, ha valgut la pena.

5 pensaments sobre “I, a la fi, Son Bordils!”

  1. És una bona notícia. Tens més informació sobre la futura compra de les cases o saps amb qui podria xerrar per informar-me?
    Sóc un estudiant d´arquitectura i pel meu projecte tenia pensat proposar la recuperació d´aquest edifici, així que estic molt interessat en el tema, tant pel que fa a la seva història com pel que fa al seu futur. Podries orientar-me una mica?
    Gracies!

  2. Sí, això havia llegit. Miraré de contactar amb ells. Saps si és possible contactar amb la Fundació Alzina? Per internet no he pogut trobar cap direcció. Hi ha alguna manera de poder visitar ses cases?

    1. Em consta que la Fundació Alzina ha permés fer-hi visites en altres ocasions. Jo et recoman xerrar amb els responsables de la bodega, estic convençut que t’atendran i resoldran els teus dubtes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s