Tancats per l’aigua

El passat divendres la comissió conjunta d’Urbanisme i Hisenda va aprovar el dictamen per a l’adjudicació del servei de l’aigua. Tots els regidors de l’oposició vàrem votar en contra i vàrem emetre un vot particular.

Dimarts estava prevista la celebració d’un ple extraordinari que adjudicaria definitivament el servei de l’aigua a una empresa privada. Això no obstant, un defecte de forma en la convocatòria va fer ajornar el ple. Els grups de l’oposició vàrem tenir coneixement d’aquest fet dilluns.

En aquell moment, i davant la imminent privatització del servei de l’aigua, regidors dels tres grups de l’oposició vàrem decidir tancar-nos en les dependències municipals en una jornada de protesta, donat que tots els arguments, propostes i mocions que havíem presentat fins aleshores no havien fet variar, ni poc ni molt, la decisió unilateral de l’equip de govern.

Malgrat que certs comunicats i fotomuntatges hagin volgut suggerir el contrari, el tancament estava comunicat oficialment i ningú no hi va posar cap impediment al respecte. A més, les persones que vàrem dur a terme l’acció vàrem expressar en tot moment que no importunaríem en cap moment el funcionament de la institució, com així va ser.

A l’endemà del tancament, ens vàrem poder reunir amb els representants de l’equip de govern i tècnics municipals i, per primera vegada en tot aquest procés, s’acordà cercar una alternativa al finançament del Teatre Principal que no passàs per la privatització de l’aigua, la qual cosa suposa un avanç significatiu.

Just per això cabria valorar com a reeixida l’acció del tancament. Però, a més, hem de sumar-hi al balanç positiu totes les mostres de suport rebudes a través de les xarxes socials i, de manera especial, la presència de les persones que es concentraren davant l’ajuntament per fer-nos costat.

També és de destacar la labor realitzada pels mitjans de comunicació, sobretot tenint en compte que no eren unes hores molt propícies per cobrir rodes de premsa. I, evidentment, guard un agraïment especial per a totes aquelles persones que tengueren cura de la logística i de qualsevol eventualitat, que en el meu cas varen anar des del sopar fins al sac de dormir, passant per l’aigua, la xocolata del vespre i el cafè del matí.

I, a nivell més particular, em qued també amb l’experiència d’una convivència enriquidora i la satisfacció de recordar i reafirmar les raons que un dia em varen empènyer a ser regidor.

2 pensaments sobre “Tancats per l’aigua”

 1. Estimado Andreu,

  Me complace dirigirme a usted con respeto, y sin ánimo de molestar. Deseo felicitarle por la riqueza, y honestidad de información que caracteriza su cuaderno digital, que leo desde hace poquito tiempo con atención.

  Quisiera hacerle una pregunta, si no le resulta demasiado pesado. ¿ Qué entiendes por Estado Federal ? ¿ En que se diferencia del sistema autonómico ? Según parece la descentralización de nuestro sistema autonómico es mucho mayor que en la mayoría de países con sistemas federales.

  No sé si estará de acuerdo conmigo que los argumentos a favor de la independencia de cataluña, es un recurso flaco, para muestra tenemos El Roselló o Cataluña francesa y el Pais Vasco Francés, son tan catalanes y vascos como los nuestros y está en un país centralista, se habla francés como primera lengua y no tienen ninguna autonomía, y no se quejan ¿ por qué ?, en mi modesta opinión, porque allí son el sur, los “andaluces y extremeños” franceses. Creo que es un tema económico.

  Reciba un cálido saludo y la más sincera felicitación para 2014. Y que el nuevo año…traiga al mundo un poco de bienestar y la máxima igualdad.

  Miguel.

  1. Gràcies per seguir-me i perdona la tardança en la resposta.

   Al meu entendre, la principal diferència no està en la teoria, sinó en la pràctica. I l’Estat espanyol es resisteix, i molt, a qualsevol descentralització. A més, mai ha assumit (ans l’ha combatut) la diversitat nacional, cultural i lingüística del territori.

   Que l’estat jacobí francès hagi estat més eficient a l’hora de minvar la identitat de les minories nacionals no és cap consol.

   Els arguments de cadascú per defensar o no la independència del seu país són respectables. El que em sembla innaceptable és impedir que es puguin expressar democràticament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s