Un atemptat a la llibertat de pensament

En una de les iniciatives més esperpèntiques que s’han vist mai al Parlament de les Illes Balears, els diputats del Partit Popular han aprovat avui una proposició no de llei en la qual afirmen que els Països Catalans no existeixen.

Ningú sensat no pot negar que el concepte “Països Catalans” existeix i que aquest concepte té una realitat empírica associada: existeix una comunitat lingüística catalana i existeixen uns territoris on la llengua catalana és la llengua pròpia; existeix una entitat geohistòrica, amb tot el que això significa d’història comuna, de substrat cultural, de relacions socio-econòmiques, de referents identitaris, d’espais de comunicació, etc.

I, per descomptat, existeixen els Països Catalans com a aspiració política d’aquelles persones que voldrien que aquests pobles amb trets culturals comuns i història compartida en un espai geogràfic delimitat esdevenguin una entitat política sobirana.

I això és precisament el que nega el Partit Popular. Quan els diputats acorden en seu parlamentària que els Països Catalans no existeixen, ni tan sols com a entelèquia, estan negant el dret a considerar-los un objectiu polític.

Si el Parlament aprovàs una resolució negant l’existència de Déu seria un atemptat a la llibertat de consciència. Que el Parlament acordi que els Països Catalans no existeixen és un atemptat a la llibertat de pensament.

Que això succeeixi el dia que commemoram el 65è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans és una coincidència que accentua la carència democràtica dels promotors de la iniciativa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s