L’antic magatzem del tren d’Inca

L’any 1996, l’Ajuntament d’Inca i Serveis Ferroviaris de Mallorca signen un conveni mitjançant el qual l’Ajuntament cedeix a SFM l’immoble de l’antic magatzem del tren i SFM cedeix a l’Ajuntament la planta superior de l’edifici principal de l’estació d’Inca.

L’any 2004, Ajuntament i SFM signen un nou conveni per a recuperar l’ús dels seus respectius immobles, tornant enrera l’acordat l’any 1996. També acorden que SFM construirà un aparcament soterrat en els terrenys municipals de la plaça Antoni Mateu i que, després de 35 anys d’explotació, aquest passarà a ser propietat de l’Ajuntament d’Inca.

Després d’intentar infructuosament llogar l’antic magatzem del tren per a la seva explotació com a bar, l’Ajuntament firma l’any 2009 un conveni amb el Consorci de Transports de Mallorca per crear en aquest edifici una oficina d’informació del transport públic i un punt d’informació turística. L’Ajuntament cedeix el local i el CTM es compromet a adequar l’espai i a destinar un monitor per donar informació sobre el municipi.

L’1 de desembre del 2012, el CTM tanca de manera unilateral l’oficina d’informació, sense haver comunicat a l’Ajuntament aquesta decisió amb una antelació mínima de nou mesos, que era el que establia al conveni signat entre les dues entitats. Malgrat que el Ple municipal de dia 25 de gener del 2012 aprova per unanimitat una moció de MÉS per Inca en la qual s’instava el CTM a reobrir de manera immediata l’oficina turística, l’edifici continua tancat a dia d’avui.

Ara sembla que SFM té intenció de fer un alberg a l’edifici de l’estació i demanarà a l’Ajuntament la cessió de l’antic magatzem per a despatxar els bitllets. A canvi, SFM li cedirà abans d’hora l’aparcament de la plaça Antoni Mateu i d’aquesta manera s’estalviarà els costos de mantenir-lo obert els anys que li queden de concessió, que és la raó per la qual va tancar l’aparcament l’1 de desembre de 2011.

En definitiva, si l’Ajuntament hi consenteix, SFM farà un negoci redó: es quedarà tot l’edifici de l’estació per a fer un alberg, tendrà l’antic magatzem per a vendre els tiquets del tren i li haurà encolomat a l’Ajuntament un aparcament que no és gens rendible.

Hi posau messions?

3 pensaments sobre “L’antic magatzem del tren d’Inca”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s