Wert Esperanza

No tenc per costum comentar les barrabassades que diu n’Esperanza Aguirre o els improperis que publica l’ABC, però avui en faré una excepció sense que serveixi de precedent. 

L’article sobre el conflicte educatiu que la presidenta del PP de Madrid ha publicat avui a l’ABC és una provocació i un insult a la intel·ligència. Ningú que hi estigui mínimament informat sobre el que està succeint a les Illes Balears pot dir disbarats com aquests: “Porque los partidarios de una educación monolingüe pretenden que los alumnos de esas Islas -lo quieran sus padres o no- sean educados sólo en catalán (o mallorquín)”

Just d’aquesta frase, podríem dir que:

1) A les Illes Balears no hi ha un sistema educatiu monolingüe, sinó un decret de mínims (1997) fet per un govern del PP i mantingut per tots els governs posteriors. 

2) Qui ha acabat amb la lliure elecció de llengua ha estat el govern de Bauzá perquè els pares i les mares havien elegit majoritàriament la llengua catalana com a primera llengua d’escolarització.

3) El TIL no és un sistema de lliure elecció, ans el contrari. És la imposició d’un sistema de quotes rígid.

La meva conclusió és que n’Esperanza Aguirre no té ni idea del conflicte educatiu de les Illes Balears o, pitjor encara, menteix a consciència. En ambdós casos, el seu article és una irresponsabilitat manifesta. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s